Het verdienmodel van Judith

“Ik werk parttime als financieel adviseur en als docent op een hogeschool. Samen met mijn partner heb ik zes kinderen, waarvan de oudste al uit huis is. Omdat mijn man 40 uur werkte ging ik een aantal jaren geleden bijna automatisch parttime werken. Het voelde een beetje alsof ik gedwongen werd door de verwachtingen van de maatschappij, want ik wilde juist meer gaan werken. Ik vind dat het feit dat je kinderen hebt niet hoeft te betekenen dat één van de ouders minder gaat werken. Als ik meer werk kan ik de kwaliteiten die ik heb opgedaan tijdens mijn studie beter benutten. Daar kijk ik naar uit!”

Podcast

In de tiende aflevering van onze podcast staan we stil bij de ‘typisch Nederlandse deeltijdcultuur’: driekwart van de vrouwen in Nederland werkt parttime. We leggen je uit waarom wij liever spreken van een deeltijdklem. De verhalen van Riiziane, Judith & Annelotte illustreren namelijk dat er tal van invloeden zijn die de keuze om meer of minder te werken bepalen. De zorg voor kinderen, in het geval van Annelotte. Hypotheken, in het geval van Riiziane en verwachtingen van de maatschappij in het geval van Judith. De drie vrouwen leggen uit waarom zij meer zouden willen werken en hoe ze dit willen aanpakken.

Op Spotify   Via Apple Podcasts   Via Google Podcasts

GA TERUG